Results 1 to 6 of 6

Thread: Need help to solve this problem

  1. #1
    Registered User
    Member ID
    CZCC-29486
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Pueblo Colorado
    Posts
    1

    Default Need help to solve this problem

    I'm new in this forum, but I found some other members may have this problem, I installed triple Webbers in my 280Z 1975, and I have it running pretty smooth, then you may ask, what is the problem?.
    THE FUMES!!! , I "modified" the ventilation system and took out the PCV and put filters on the valve cover and in the pipe that came out of the block. hatch seals are new as all the seals in the body. but driving my beautiful Z is a nightmare. Can I do something to reconnect the vent system (PCV) using my setup?

  2. #2
    Registered User TBone028's Avatar
    Member ID
    CZCC-20729
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Northern Virginia
    Posts
    91

    Default

    You can run the block and valve cover breathers to a catch can...that might help. But are you sure its not a gasoline smell?
    1972 240Z - 3.1L with some goodies
    1974 260Z - SOLD!

  3. #3
    Registered User madkaw's Avatar
    Member ID
    CZCC-7622
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bloomington IN
    Age
    57
    Posts
    2,288

    Default

    Fumes like in fuel? Check for fuel leaks. They can be hard to find and it just takes a few drops to smell up everything.
    No fittings on the intake to run a PVC ?
    Steve
    71 240z,bw-5sp 2.4-40 over,balanced,e-88,big valves,ported&polished, stage2,header, triple Mikuni's 40's
    3.90 Subaru STI LSD

  4. #4
    Registered User madkaw's Avatar
    Member ID
    CZCC-7622
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bloomington IN
    Age
    57
    Posts
    2,288

    Default

    Fumes like in fuel? Check for fuel leaks. They can be hard to find and it just takes a few drops to smell up everything.
    No fittings on the intake to run a PVC ?
    Steve
    71 240z,bw-5sp 2.4-40 over,balanced,e-88,big valves,ported&polished, stage2,header, triple Mikuni's 40's
    3.90 Subaru STI LSD

  5. #5
    Registered User Travel'n Man's Avatar
    Member ID
    CZCC-14147
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Western North Carolina
    Age
    59
    Posts
    1,486

    Default

    Do you have a AFR meter - are you too rich?
    Life's a journey; enjoy the ride!

    Mitchell
    L28 - N42 Block w/Flat tops - N42 Rebello Head & Cam - Triple 40 PHH Mikuni's - Headers - Recaro Seats -
    R180 3.9 Diff - Close Ratio 5 Speed - Toyota Vented Brake Upgrade w/ Porterfield High Performance Pads & Shoes

    1972 Datsun 240z
    HLS30-75040


  6. #6
    Registered User Lazeum's Avatar
    Member ID
    CZCC-15411
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Paris, France (prev. Troy, Mi)
    Posts
    302

    Default

    You need to better describe your problem.
    How does it smell? where does it come from? What are the conditions when it happens? What have you tried to determine the root cause.
    It is happening windows up or down? what speed? Any speed? Engine running in high rpm? low rpm?
    How is the tune on carbs? How does the car feel? Have you tried leaning out the AFR to test?

    For now, we do not know what is going on besides you've changed your carbs & it smells bad.
    Only answers would be bad tune or bad install with leaks.
    Last edited by Lazeum; 07-28-2013 at 10:47 AM.
    Matt - 72' 240z

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 11-04-2012, 04:34 AM
  2. Starting problem and possible carbon buildup problem
    By Project_Black in forum Help Me !!
    Replies: 5
    Last Post: 04-27-2011, 06:37 PM
  3. Window roller guide problem and headlight problem
    By Richard Oben in forum Help Me !!
    Replies: 11
    Last Post: 01-12-2011, 10:26 PM
  4. I can't solve this jerking problem!?!?
    By tech9 in forum Help Me !!
    Replies: 8
    Last Post: 11-21-2009, 08:56 AM
  5. Vapor lock problem solved... Next problem
    By nuteman in forum Help Me !!
    Replies: 4
    Last Post: 08-23-2004, 05:35 AM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •