Results 1 to 14 of 14

Thread: HELP!!!! Car cutting out on acceleration

  1. #1
    Registered User HermanM's Avatar
    Member ID
    CZCC-23912
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sacramento, Ca
    Age
    35
    Posts
    164

    Default HELP!!!! Car cutting out on acceleration

    I just took out my fully rebuilt 260z for an "around town" trip that was longer then usual. The issue I am have is that when I parked my car and then got back into it, I had issues accelerating.

    It almost felt like one of the carbs may have been cutting out and I was revving up pretty good with no great acceleration. As I would stop and go, it was come and go, but when I went to get onto the freeway I topped out at 70mph with the engine making a loud slurping noise.

    I have no idea where to start looking and this car has to make the 800+ mile drive to ZCON in a week and a half. Please help.

    Info on Z:
    Stock L26 (all emissions taken off professionally) and Manual Transmission
    Early SU carbs
    No ac running
    car only has 300 miles on it since the rebuild

  2. #2
    Registered User siteunseen's Avatar
    Member ID
    CZCC-24724
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Alabama
    Posts
    1,967

    Default

    Maybe some loose nuts around the carbs? I'm sitting here making Slurpee noises and to me it sounds like sucking in air?
    1972 240Z #918 New Sight Orange
    1977 280Z #305 Light Blue Metallic
    1972 240Z #110 Persimmons Red

  3. #3
    Registered User HermanM's Avatar
    Member ID
    CZCC-23912
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sacramento, Ca
    Age
    35
    Posts
    164

    Default

    it's like a gurgling sound

  4. #4
    Registered User madkaw's Avatar
    Member ID
    CZCC-7622
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bloomington IN
    Age
    57
    Posts
    2,288

    Default

    So a little history please. Was it running fine before?

    Might just start looking at the basics and going from there.
    Check for tightness of all fasteners , return springs , linkages.
    Steve
    71 240z,bw-5sp 2.4-40 over,balanced,e-88,big valves,ported&polished, stage2,header, triple Mikuni's 40's
    3.90 Subaru STI LSD

  5. #5
    Registered User conedodger's Avatar
    Member ID
    CZCC-16545
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Reno, NV
    Posts
    2,053

    Default

    Gary built it. Take it to Gary before it makes a popping sound...
    Rob
    2000 BMW R1100 RT-SE (for sale)
    1999 Toyota 4Runner Supercharged
    1975 Porsche 914 stroker motor autoX car
    1973 Datsun 240Z Restoration project. New paint in original white. E31 head on 2.4 block. Nissan Motorsports header. R200 with Nissan motorsports LSD.

  6. #6
    Registered User HermanM's Avatar
    Member ID
    CZCC-23912
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sacramento, Ca
    Age
    35
    Posts
    164

    Default

    Quote Originally Posted by siteunseen View Post
    Maybe some loose nuts around the carbs? I'm sitting here making Slurpee noises and to me it sounds like sucking in air?
    Bolts are tight and hoses are great

  7. #7
    Registered User HermanM's Avatar
    Member ID
    CZCC-23912
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sacramento, Ca
    Age
    35
    Posts
    164

    Default

    Quote Originally Posted by madkaw View Post
    So a little history please. Was it running fine before?

    Might just start looking at the basics and going from there.
    Check for tightness of all fasteners , return springs , linkages.
    Was running perfectly and everything is tight as can be

  8. #8
    Registered User HermanM's Avatar
    Member ID
    CZCC-23912
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sacramento, Ca
    Age
    35
    Posts
    164

    Default

    Quote Originally Posted by conedodger View Post
    Gary built it. Take it to Gary before it makes a popping sound...
    I've been on the phone with him, on and off, for hours today and run through all the "basic" issues. I am going to replace the fuel pump in the morning to see if that may be the issue

  9. #9
    Registered User Stanley's Avatar
    Member ID
    CZCC-24191
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Redondo beach
    Posts
    641

    Default

    Loose spark plug?

  10. #10
    Registered User HermanM's Avatar
    Member ID
    CZCC-23912
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sacramento, Ca
    Age
    35
    Posts
    164

    Default

    Quote Originally Posted by Stanley View Post
    Loose spark plug?
    nope, all good there

  11. #11
    It's awesome bartsscooterservice's Avatar
    Member ID
    CZCC-28929
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Gendt, The Netherlands
    Age
    33
    Posts
    857

    Default

    bad fuel ? Check spark, ignition timing and fuel supply first.
    Are the carburetors not overflowing ?
    HLS30 32581, 5/71 Matching numbers

    Jay Leno : You know one week after the Americans have walked on the moon, the Japanese introduced this sports car, and…if you’re a car guy pretty equal. I mean walking on the moon was pretty good, but how many times you’d gonna walk on the moon? But here was an affordable sports car that had real performance and looked like it cost a lot more than it did.

  12. #12
    Registered User HermanM's Avatar
    Member ID
    CZCC-23912
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sacramento, Ca
    Age
    35
    Posts
    164

    Default

    Changed out the fuel pump and no more problems. Seemed to have oil or something coming off the bottom of the gasket, but I'm assuming that was the oil used to lube it up upon install

  13. #13
    Z geek at large FastWoman's Avatar
    Member ID
    CZCC-19635
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Hampton Roads, VA
    Posts
    2,787

    Default

    Too large a hood ornament, perhaps?
    My last three sports cars while I still owned all three:

    2001 BMW Z3 Roadster 3.0i soft/hard top (sold)
    1966 Ford Mustang Coupe (sold)
    1978 Datsun 280Z (enjoying very much )

  14. #14
    Registered User mjr45's Avatar
    Member ID
    CZCC-21301
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Divide, CO
    Posts
    572

    Default

    Quote Originally Posted by FastWoman View Post
    Too large a hood ornament, perhaps?
    I dunno, looks pretty aerodynamic to me.
    75 280Z almost done
    49 Chevy 3100 p/u next project
    96 Dodge 2500 4X4 tows my 5th wheel

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cutting out at 4000 RPM when warm
    By StinkyCheese in forum Engine and Drivetrain (S30)
    Replies: 8
    Last Post: 07-10-2011, 09:29 AM
  2. New z owner. Need some help with ignition cutting out.
    By Qlynxer in forum Electrical (S30)
    Replies: 3
    Last Post: 04-22-2011, 09:53 AM
  3. Engine Cutting Out Sporadically
    By ONZEDGE in forum Help Me !!
    Replies: 1
    Last Post: 02-17-2010, 11:56 AM
  4. cutting fiberglass??
    By uberhahn in forum Body and Paint (S30)
    Replies: 1
    Last Post: 06-07-2003, 08:19 AM
  5. Cutting out floors before towing?
    By mdbrandy in forum Body and Paint (S30)
    Replies: 7
    Last Post: 04-29-2003, 09:27 PM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •