Results 1 to 3 of 3

Thread: electrical problems!!!!!!

  1. #1
    Registered User anthony280z's Avatar
    Member ID
    CZCC-13840
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    los angeles
    Posts
    24

    Default electrical problems!!!!!!

    my 78 280z has been acting up. the car randemly shuts off, it wont missfire or stall it just dies with no warning. i recently change the coil twice and it works for a while, but then it will super heat up and stop working. i could maintain the car on by holding the gas but the RPM will stay at 0. i dont know much about the electrical parts so can anyone help me.

  2. #2
    Registered User 280z1975's Avatar
    Member ID
    CZCC-10327
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Belgium
    Age
    39
    Posts
    420

    Default

    Quote Originally Posted by anthony280z View Post
    my 78 280z has been acting up. the car randemly shuts off, it wont missfire or stall it just dies with no warning. i recently change the coil twice and it works for a while, but then it will super heat up and stop working. i could maintain the car on by holding the gas but the RPM will stay at 0. i dont know much about the electrical parts so can anyone help me.
    Electraical problems can mean soooo many different things ...

    To start ... check all your fuses, replace any that look bad (or are bad)

    ... then check over all your connections that deal with your harness. Make sure they are clean and uncorroded. If they are corroded, clean them and add some di-electric grease to keep them that way (di-electric grease doesn't promote the electric signal, it just keeps it the connection clear of moisture and debris)

    ... look for any cuts or shorts in the harness, repair as needed

    ... check all your grounds ...

    ... search for the EFI Bible on this site and use the trouble shooting section to help see what is the problem of your 280z.

    ... be aware some wire will corrode internally and will have problems, electrical problems can be a nightmare, but are fixable.

    I hope this helps some, it's just some suggestions to start ... use the search feature of the site and then if you still have questions be sure to post them. good luck.
    -Gregg Germer -

    1975 280z - HLS30-210542
    My 280z's Webpage - http://www.gregggermer.com/280z.htm - a chronicle of it's transformation

  3. #3
    Registered User
    Member ID
    CZCC-9769
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mill Creek WA
    Age
    79
    Posts
    121

    Default

    check battery cables first thing both ends both cables. look for cracked/broken battery post connectors. One size fitzall connectors. anything that looks phony. After that get lucky looking at all the wiring you can see. May not fix the problem but might prevent some in the future. Run a piece of 10 gauge wire from the negative battery post to each side of the engine compartment. plenty of 6mm bolts to use for a ground clean up paint and rust first.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. More electrical problems
    By geordieggg in forum Help Me !!
    Replies: 2
    Last Post: 05-14-2006, 03:17 PM
  2. Help Needed with multiple electrical problems
    By Schev in forum Electrical (S30)
    Replies: 5
    Last Post: 09-24-2004, 12:14 PM
  3. Electrical Problems....
    By ALT_255 in forum Help Me !!
    Replies: 3
    Last Post: 08-30-2004, 10:47 AM
  4. How common are electrical Problems?
    By Louiem in forum Electrical (S30)
    Replies: 2
    Last Post: 05-09-2002, 02:45 PM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •