Results 1 to 4 of 4

Thread: My 82 turbo/Auto Fuel pump stops pumping?

  1. #1
    Registered User 280TurboZX's Avatar
    Member ID
    CZCC-23272
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Mid-Coast Oregon
    Age
    52
    Posts
    32

    Default My 82 turbo/Auto Fuel pump stops pumping?

    Any ideas? I turn the key on(before cranking)and I hear clicking under the dash on the passenger side and hear my fuel pump pulsating. After a few dozen give or take clicks it stops and I hear my fuel pump,pump up and stop,I then can start the car. And occasionally while driving it will go into the clicking mode and die or spit and sputter. I have a new pump.Please tell me a simple fix. I tried a switched hot wire to the pump but no help. Thanks so much.

  2. #2
    Registered User esmit208's Avatar
    Member ID
    CZCC-19498
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    308 Palmetto Avenue Melbourne Florida 32901
    Age
    62
    Posts
    464

    Default

    It sounds like a failing rely. Take it somewhere and have it diagnosed. Try not to do any abnormal changes to the electronics in those cars. You could fry the ECU.
    "HAPPINESS"....isn't just around the corner......"HAPPINESS"....is the CORNER"

  3. #3
    Registered User 280TurboZX's Avatar
    Member ID
    CZCC-23272
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Mid-Coast Oregon
    Age
    52
    Posts
    32

    Default

    I did some tinkering and when my relay started clicking I tapped on the ECM near the driverside foot, and it stopped clicking and would run.So I either have faulty wire connection or maybe my box is going bad[internal short] Found a bunch on Ebay for $60-150.

  4. #4
    Registered User 280TurboZX's Avatar
    Member ID
    CZCC-23272
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Mid-Coast Oregon
    Age
    52
    Posts
    32

    Default

    I tore the cover off and started the car(holding the ECU) I pressed on the circuit board in different spots and wallaah.The car died and the pump relay started clicking, I pressed again in the same spot and the clicking stopped and the pump,pumped up. It then would start. I did this numerous times with the same results. So I removed the ECU and hit the solder gun on all the joints around that area. Reinstalled and tried again. But This time the engine didn't die. NO More Clicky. I sure hope that fixed it... Sure sounds like it did, It also ran smoother So maybe I Killed the gremlin.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. No power to fuel pump
    By FastWoman in forum Help Me !!
    Replies: 9
    Last Post: 09-01-2011, 05:43 PM
  2. Fuel lines
    By Pomorza in forum Help Me !!
    Replies: 5
    Last Post: 06-23-2010, 08:29 PM
  3. Fuel Pump electrical problem
    By 10cjennings in forum Help Me !!
    Replies: 1
    Last Post: 05-08-2010, 02:46 PM
  4. Turbo Fuel Tank
    By Aussie260z in forum Fuel Injection (S30)
    Replies: 0
    Last Post: 05-18-2005, 06:19 PM
  5. HELP - 73 Z Electric fuel pump not pumping
    By alordzot in forum Open Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 08-18-2002, 01:26 PM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •